Vuorimies-kilta

Vuorimieskilta on vuonna 1947 perustettu materiaalitekniikan opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tavoitteena on yhdistää alan opiskelijoita, järjestää tapahtumia ja olla jäsentensä edunvalvojana yliopistolla.

Kilta järjestää erilaisia vapaa-ajan virkistystapahtumia, auttaa kehittämään koulutusohjelmaa ja rakentaa opiskelijoiden välistä yhteishenkeä. Esimerkkejä järjestetyistä tapahtumista ovat mm. erilaiset ura- ja koulutusillat, sitsit, saunaillat, teemajuhlat ja urheilutapahtumat. Monet näistä tapahtumista, kuten Rapujuhlat, Koeporaus, Vuosijuhlat, Pikku-Joulu, Kotimaanpitkä (Helsinki International Students Week), Vappuaaton Kaljaviesti, Vappulounas ja (säällä kuin säällä Ullanlinnanmäen huipulle pystytettävä) Vapputeltta, ovat merkittävä osa killan historiaa, jota wanhat parrat muistelevat vielä kaiholla omilta ajoiltaan. Kilta tuottaamyös omaa “Wuorikautiset” lehteään, mistä voit lukea tarinoita killan tapahtumista ja seikkailuista. Lehti saattaa joskus olla myöhässä, mutta ilmestyy kuitenkin aina ajallaan.

Vuorimieskilta tunnetaan Otaniemen yhteisössä erittäin erikoisena, äänekkäänä ja näkyvänä kiltana huolimatta sen pienestä koosta, ja monille tämä pieni nurkkakunta tuntuu hyvin kodikkaalta läheisten kaverisuhteiden, eloisan menon ja hyvien muistojen ansiosta. Yhteisö on hyvin aktiivinen, monessa mukana ja huumorin laatu vaihtelee huonosta erittäin mauttomaan, jolloin jokaiselle löytyy jotain. Opiskeluiden aikana syntyneet ystävyyssuhteet kestävät ja vanhimmat Vappulounaalle osallistuneet alumnit aloittivat opintonsa aikoinaan 50-luvulla.

Killan toiminta pyörii talkootyöllä, jonka ylläpitämiseen osallistuu Raadin ja toimihenkilöiden lisäksi myös hyvin suuri joukko muita jäseniä ja alumneja, mikä on elävä esimerkki killan sisällä tunnetusta “Vuorimieshengestä”. Killan raati ja toimihenkilöt valitaan syksyisin aina alkavalle vuodelle, ja ovat vastuussa killan tapahtumien järjestämisestä ja asioiden sujumisesta. Lähes kaikki jäsenistä ovat jossain vaiheessa opintojaan osallistuneet vapaaehtoistöiden merkeissä killan toimintaan ja kaikki siihen osallistuneet ovat kehuneet töiden olevan helppoja, sopivan omiin aikatauluihin ja eräs wuorivaari joskus totesikin “parhaiden juhlien olevan keittiön puolella”. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan toimintaan ja hakemaan erilaisiin virkoihin ja killan jäseneksi voivat hakea kaikki materiaalitekniikasta kiinnostuneet tai muuten Vuorimieshenkiset.